Ny åtgärdsplan ska stärka det brottsförebyggande arbetet
Lunds kommun har genomfört en fullständig lägesbildsprocess i samverkan med polisen. Kartläggningen, orsaksanalys och en ny åtgärdsplan ska nu stärka det lokala brottsförebyggande arbetet.
Lunds kommun har genomfört en fullständig lägesbildsprocess i samverkan med polisen. Kartläggningen, orsaksanalys och en ny åtgärdsplan ska nu stärka det lokala brottsförebyggande arbetet.
Ökad upplevd trygghet och minskad brottslighet för alla som bor, verkar eller vistas i Lunds kommun. Det är målet med polisens och kommunens samverkansöverenskommelse som ska gälla fram till 2027. Resultat ska nås genom ett långsiktigt, systematiskt och kunskapsbaserat arbete utifrån vetenskapligt beprövade metoder.
Ökad upplevd trygghet och minskad brottslighet för alla som bor, verkar eller vistas i Lunds kommun. Det är målet med polisens och kommunens samverkansöverenskommelse som ska gälla fram till 2027. På måndag klockan 13 undertecknas överenskommelsen av de bägge parterna i Rådhuset.
Lunds kommun har som mål att vara Sveriges tryggaste kommun. Årets trygghetsundersökning visar att kommunen är på god väg dit. Jämfört med förra året är resultatet tydligt bättre för Lunds kommun som helhet.
Lunds kommun vidtar åtgärder för att förbättra tryggheten och säkerheten. Trygghetsvärdar införs i Södra Sandby och befintliga ordningsvaktresurser förstärks i centrala Lund. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten genom synlighet och goda relationer. Försöksverksamheten kommer att utvärderas och kan expandera till fler områden.
I höst intensifieras arbetet med att göra centrala Lund tryggare. Med särskilt fokus på Bankgatan och Botulfsplatsen görs flera insatser för att bland annat få bort droger och annan kriminalitet.
Medborgarlöftet om en trygg och säker kommun med fokus på de östra kommundelarna fortsätter. På grund av pandemin har polisen och kommunen nu valt att förlänga förra årets medborgarlöfte fram till och med den 30 juni 2021.